Tips - Ekologiska Julklappar

2008-11-02

Det första julklappstipset är en ekologisk skål med namnet Sagaform som kommer med en liten sked. Skålen är gjord av ekologiskt odlad bambu med design av Moritz för Sagaform. Sagaform kommer i presentförpackning...

Du hittar den här hos Julklappar.nu: Ekologisk skål Sagaform. Storleken är 13 cm i diameter med en högd på 6 cm och ett djup på 16,5 cm. Köper man tio stycken blir priset 184 kr / st. Vid köp av fler blir styckpriset lägre.

Denna grå t-shirt från C/O Berges är tillverkad av certifierad ekologisk bomull...

100% är ekologisk bomull.

Bommuln kommer från Turkiet medan kläderna produceras i Portugal. Materialet består till 100% av bomull...

5% av intäkterna på plaggen från C/O Berges ”Global street delux collection” går till en icke-vinstdrivande organisation som designern själv väljer.

Naturmaterial behöver inte vara 100% rätt men det är heller aldrig helt fel. Det finns en sorts skönhet i trä som syntetiska material aldrig har.

Willie som designat den har valt att pengarna ska gå till:

    NSPCA of South Afrika
NSPCA of South Afrika är en organisation som värnar övergivna djur. De får 5% av priset tröjan kostar. Läs mer om NSPCA of South Afrika:

Priset är 399 kr och den finns att köpa hos Hildhur.se: C/O Berge grå t-shirt Pretoria (dam).



I bilden nedan ser vi en Surkatt som räddats av NSPCA of South Afrika. Organisationen verkar för många olika sorters djur både lantdjur, husdjur och vilda djur. De driver lantgårdar och nationalparker för dem.

Nedan har vi Brahmi olja som är gjord av ekologisk sesamolja och brahmiört (bacopa monieri) som gör dig rofylld och avslappnad och kan med användas vid huvudmassage strax innan läggdags för en god nattsömn. Vid meditation kan du smörja in en droppe under varje näsborre innan meditation. Den vackra frostade glasflaskan kan återanvändas...

Priset är 250,00 kr och du köper den från Hildur.se: Pukka Brahmi mind oil.

Salladsset Bamboo är en salladsskål gjord i miljövänlig bambu (men sägs inte vara just ekologisk) med en salladstång i bambu. Den kommer tillsammans med flera läckra recept i en presentkartong...

Priset är 268 kr / st för vid köp av 5 till 19 st. Lägre styckpris ges vid större köp. Av denna säljs av Julklappar.nu: Salladsset Bamboo.

Du kan läsa mer om ekologiskt på Ekologiskt.com. Fördelar de pekar på är att man skonar vattnet, ökar den biologiska mångfalden, värnar djuren, är aktsam om jorden, sprider inte genetiskt modifierade grödor, tar socialt ansvar och sparar på resurser.