Nyttigt julklappstips - Wii Fit hjälper dig träna med egen fitnessinstruktör

2008-11-04

Ett trevligt och nyttigt julklappstips är Wii Fit. Det här är dataspelet till Nintendo Wii som hjälper dfig motionera. Egenskaper bra för många är den personliga tränaren som hjälper den ovane med motivation och instruktioner. Träning hemma passar också många som kanske ännu inte är redo för gym ännu.

Vad är Wii Fit?
Wii Fit ett spel där du tränar med spelets trådlösa tillbehör Wii Balance Board. Wii Balance Board känner av vikt och tyngdpunkt och du ställer dig på den och utför olika övningar på den.

Wii Fit börjar med Body Test där det tar reda på din ålder och din längd och gör invägning. Ditt BMI rapporteras och du kan framöver följa hur det utvecklas:

Sedan kan du göra balanstester för att ta reda på din Wii Fit Age där målet är att den ska stämma med din riktiga ålder.

Wii Fit har 40 övningar
I Wii Fit kan du välja mellan över 40 olika övningar där inte alla finns upplåsta från start. Övningarna är uppdelade i:

  • Yoga.
  • Muscle Workouts.
  • Aerobic Exercises.
  • Balance Games.

I Wii Fit hjälper din personliga fitnessinstruktör (tjej eller kille) att utföra övningarna rätt och motivera dig genom att prata och visa. Gör du rörelserna för långsamt eller fel säger fitnessinstruktören till.

Tidigare bloggat om Nintendo Wii och Nintendo DS
Träna din hjärna med Nintendo DS & Brain Age
Nintendo DS & Diary Girl <-> Mona Lisa Overdrive
Julklapp till mig & Den japanska trenden
Är Nintendo Wii spelkonsolen som både är kul & hälsosam?
Blir Nintendo Wii årets julklapp? Nintendo tror på en "vit jul"
Nintendo Wii Sports & Dance Dance Revolution vs Traditionell motion

Läs mer om Wii Fit
Nintendo.com: Wii Fit.
Wii.com: Hur Wii Fit skapades.