BlockBerry旋风 9500 - Obama i reklam för BlackBerry-kopia

2009-06-23

I en bloggpostning hittad på The Wall Street Journals China Journal ser vi en kinesisk Blackberry-kopia där President Obama utnyttjas i reklamen:

Namnet kan man givetvis fundera över men en tolkning är block indikerar blockering av webbplatser när det kommer till mobilsurf? 旋风 kan väl översättas till virvelvind (t.ex. en tornado eller cyklon) men är tror jag också ett bredare begrepp (kommentera om du vet).

BlockBerry ska ha stöd för Windows Mobile, WIKI, Blåtand, GPS och 3G.

Tillverkaren kallar sig 哈佛通信 (Harvard) men som med mängder av liknande plagiat tillverkas sådant här i olika kinesiska fabriker som egentligen inte tar något ansvar för produkten. The Wall Street Journal klarade heller inte att identifiera något aktuellt företag men de har via en kontakt däremot fått namn på en fabrik och uppgifter om att försäljningen ska börja om en månad. Priset blir mindre än 1,500 yuan.

Tidigare relaterade bloggpostningar:

iPod - Barack Obama skins
Netbook blir viktig plattform för Online-spel
iPod - iPanda & iPig - Gulliga högtalare
Commodore 64 till iPhone verkar riktigt trevlig
Hello Kitty håller reda på din mobiltelefon
Video - Pistol som Mobiltelefon
Prada Phone - Mobiltelefon från LG och Prada

Hur som helst tycker jag att det var säljande reklam jämfört med andra mobiltelefoner jag bloggat. Fast frågan är väl inte om Hello Kitty kommer fortsätta sälja prylar långt efter att Obama?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar