Julklappstips - Nyttiga spel till Nintendo DS

2008-11-07

Vill du ge en hälsosam och nyttig julklapp till någon som har en Nintendo DS? Här följer några förslag på spel som kan vara en del på vägen till bättre hälsa...

Quick Yoga Training
Quick Yoga Training ger dig din personliga yogatränare att ta med överallt i din Nintendo DS. Din virtuella tränare demonstrerar rörelserna och hjälper dig lägga upp ett träningsprogram och få rutiner. Stöd finns för olika andningstekniker och att välja positioner anpassade mot stress, ökad koncentration, bättre balans och kroppslig enhet. 180 positioner finns! Du kan göra det inbyggda testet och få reda på din Yoga Body Age för att stärka din motivation.

My Weight Loss Coach DS
My Weight Loss Coach DS hjälper vuxna män och kvinnor att gå ner i vikt. Programmet ger dig stöd och håller reda på hur det går. Tillsammans med spelet kommer också en stegräknare. Du får råd från en virtuell expert. 10 till 15 minuters spelande dagligen uppges räcka för att man ska må bättre.

Spel som förbättrar minne & koncentrationsförmåga och ökar din intelligens
Sådana spel och program finns det många av till Nintendo DS. Flera av dessa har jag tidigare bloggat om här:

Let’s Yoga
Let’s Yoga hjälper dig göra yoga till en daglig rutin. Du får lära dig positioner och andningsteknik som kan förbättra ditt humör, motverka stress och ge mer glädja i vardagen. Detalierade instruktioner video finns för upp till 80 positioner. Av dessa går 20 ska gå att göra vid skrivbordet.

Sudoku Gridmaster
Sudoku tycker många är roligt. Dessutom håller det din hjärna i form. Med Sudoku Gridmaster kan du spela sudoku på din Nintendo DS.

Mer om Nintendo på Pryltrend.com: Nintendo

Ett inte ovanligt koncept hos spelen till både Wii och DS är just att "förbättra" sig själv med olika övningar. Det finns därför helt säkert ganska många fler spel än de jag bloggade om här som är hälsosamma. Känner du till något får du gärna tipsa om det!

Träna hjärnan med Nintendo

Huvudsida för hela området träna hjärnan hittar du länk til nedan. Där finns mer bl.a. om möjligheterna att använda Nintendo för träning av hjärnan:

Träning av hjärna

Där finns övriga relevanta och bra inlägg inklusive tips på spel till Nintendo.