Årets julklapp - Telia tror på iPhone 3G och mikrodator men menar mini-pc och inte mikrodator

2008-11-07

Sedan säljsstarten i juli har iPhone 3G legat i försäljningstoppen i Telia-butikernas och Telia Sonera tror därför på iPhone 3G som kandidat till årets julklapp. Dessutom räknar de med att "mikrodatorn" kommer göra ett ordentligt ryck närmare inpå jul. Förr för väldigt många år sedan när de flesta datorer ännu var väldigt tunga kom mikrodatorn. Vad som räknas in till sådana är allt baserat på ett CPU och som hjälpligt går att bara. Vad Telia Sonera egentligen menar med mikrodator är vad jag och de flesta kallar mini-pc. En vanlig bordsdator med separat skärm, tangetbord och tower räknas helt klart in bland mikrodatorerna (^_^)

Telia menar att de tre år i år rad fått rätt när det gäller att förutspå vad som blir "årets julklapp" när det kommer till teknik. Facit där är sannolikt deras egen försäljningsstatistik så det är säkert rimligt att de gissar rätt i år också eftersom nu gissningen är baserad på försäljningsstatistik så pass nära jul. Det hela rör givetvis inte sådana typer av prylar som Telia Sonera saknar försäljningsstatistik på.

Vad som segrar mellan iPhone 3G och "microdatorn" (nu har Telia Sonera bytt stavning till c istället för k men det man avser är fortfarande mini-pc). Ulrika Steg som är expert samt chef för mobila konsumentaffären på Telia Sonera berättar också...

"Vi har tre år i rad förutspått årets teknikjulklapp och fått rätt alla gånger. I år är det extra spännande och för oss som experter omöjligt att på förhand utse en vinnare. Racet mellan iPhone 3G och microdatorn kommer att avgöras på mållinjen den 24 december."

Läs hela pressmeddelandet från Telia Sonera. Mycket mer om Mini-pc som årets julklapp hittar du att läsa här på bloggen. Där utsåg vi också den häftigaste mini-pc som är mest rätt: En Mac Mini med Microsoft Windows. Läs också mer om årets julklapp 2008 där jag samlat vad olika aktörer gissar på och vad jag tror själv.