Youtube och brist på entropi för rekommendationer

2009-09-26

Ibland har jag märkt att fenomenala Google Youtube fastnar och växlar mellan ett fåtal tillstånd. Jämför med en stokastisk process (den kan säkert kan beskrivas som sådan) vilken hamnat i "rundgång". Entropin har tagit tar slut?

Kanske skulle det hanteras helt enkelt genom att bara lägga in slumpmässighet när det händer? Eller ännu bättre använda temporala samband för musklick givet att man tidigare skattat det mot samband i en över hur de ytterst grovt motsvarar stämningsläge på efterfrågan musik. Eller vad man nu vid enkla mätningar klarar att se ett samband som går att översätta till en hyggligt enkel karta. Nästan vad som helst som är rimligt är ju bättre än rekommendationer man redan sett och då valt att inte klicka på.

Sökning på några låtar jag redan tidigare har i spellistor och/eller favoriter gav mig den här live-inspelningen med Madonna i Material girl. Det var den rekommendation jag valde att lyssna på. Den har jag också sedan tidigare i som favorit eller i någon spellista men inte just denna live-inspelning som typiskt Madonna är pedantisk välgjord.

Trots att lyriken är så enkel är den i Madonnas framställning ytterst kommunaktiv. Den vers som nog är mest "extrem" är:

"A material, a material, a material, a material world

Living in a material world [material]
Living in a material world"

Från: Madonna - Material Girl Lyrics

Några fler tankar om musik och Youtube:

Möjliga förbättringar av Youtube Rekommenderas

Ännu mer musik på Pryltrend:

Kan "subliminal perception" påverka?

Faktor i Hit-musik

Britney Spears - Radar

Rätt Mediaspelare i julklapp

E-Type - This is the way

Samantha Fox tema på Pryltrend

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar