Nintendo DS Lite (Pokémon Limited Edition) & Pokémon Diamond och Pearl

2008-11-09

Ett ganska stort antal speciella utgåvor av Nintendo DS Lite har kommit genom åren. Till de mest uppskattade hör de med design från Pokémon. Många Pokémon-spel finns till Nintendo DS och det är vanligt att spela på den. Många av utgåvorna är slutsålda hos de flesta nätbutiker när det gäller Nintendo DS anpassade för Europa och USA (där USA dock kräver en adapter) medan fler ofta finns för Japan.

Hos en större nätbutik lyckades jag emellertid hitta en av varianter av Nintendo DS Lite med designad från Pokémon som fortfarande fanns kvar... Nintendo DS Lite (Pokémon Limited Edition)...

I paketet ingår i fri översättning):

  1. Nintendo DS Lite (Pokemon Limited Edition).
  2. Pokemon Mystery Dungeon: Explorers of Time and Darkness (DVD).
  3. Dialga och Palkia väska.
  4. Mini-poster att samla.
  5. Nätaggregat.

Pokémon i Nintendo DS Lite (Pokémon Limited Edition): Dialga & Palkia
De två pokémon som detta Nintendo DS Lite är designat mot är Dialga (ディアルガ) och Palkia:

Dialga är pokémon 483, av typen Stål/Drake och utvecklas inte. Hon är också känd som Temporal Pokémon och är en uråldrig varelse från Sinnoh region med möjlighet att kontrollera tiden. Hon är en del av den Legendary Dragon trio tillsammans med Palkia och Giratina. I dataspel finns hon att få bara i Pokémon Diamond (Nintendo DS):

Palkia (パルキア) är också känd som Spatial Pokémon och hör till Legendary Dragons tillsammans med Dialga och Giratina. Hon kan manipulera rumsliga dimensioner. Hon går bara att få i Pokémon Pearl (Nintendo DS):

I Pokémon Diamond kallas hon fram av den besegrade ledaren av Team Galactic, Cyrus, som hoppas att hon ska kunna skapa ett nytt universum åt honom. Det stoppas av Uxie, Mesprit, och Azelf.

Nintendo DS: Pokémon Diamond & Pokémon Pearl
Spelet utspelar sig i Sinnoh och som spelare väljer du antingen en kille eller tjej som som bor "isolerad" från omvärlden i en liten by...


De två hjältarna i Pokémon Diamond och Pokémon Pearl.

Det börjar med att huvudkaraktären vaknar i sitt rum och ska träffa en vän som senare blir hjältens rival. De börjar träffa på pokémon och det gäller nu att resa genom Sinnoh i jakt på att fånga flest antal Pokémon. I många städer finns gym och i varje sådant finns en gymledare vilka måste besegras för att gå vidare.

Det finns en ond grupp som kallas Team Galactic vilka försöker ta över universum. I mitten av spelet måste du besegra Team Galactic en gång för alla och möta den legendariske Dialga om du har Diamond versionen och Palkia om du har Pearl versionen.


Team Galactic som du måste besegra för att rädda universum.

Pokémon Pearl finns att köpa här och Pokémon Diamon här.

Vad är Dialga och Palkia starka och svaga mot?
Dialga (ディアルガ) är en pokémon av typ Stål/Drake och utvecklas inte. Palkia (パルキア) är en pokémon av typ Vatten/Drake och hon utvecklas inte heller. Olika typer av pokémon är allmänt starka och svaga mot olika typer av andra pokémon och de behöver därför användas i rätt situation.

Tabellen illustrerar sambanden mellan olika typer (klicka bilden för att se bättre):

Läs gärna mer som publicerats om Nintendo på bloggen. Nintendo precis som andra japanska trender och japan-inspirerade prylar bevakar och följer vi på Pryltrend.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar