Digitalkamera - Köpråd, tester & fakta

2007-07-07
De flesta tycker det är kul med en kamera. Utbudet av digitalkameror är dock stort och priserna skiljer sig ofta mycket åt. Skillnaderna i kvalitet kan vara stora. Att köpa rätt är därför inte lätt.

För de flesta är nog det bästa att köpa en liten och snabb digitalkamera som man har råd att ta bort. På så sätt kan man alltid ta med den och behöver inte vara så rädd om den.

En kul fördel med digitalkameror jämfört med äldre modeller är just att det är digitala. På så sätt kan du ta hur många bilder du vill. Kosta på dig att ta massor av halvbra bilder för varje bra bild.

Sju digitalkameror för sommaren
PC för alla har testat sju digitalkameror för sommaren. Mer att läsa om testet finns här: Så bra är årets sommarkameror - 7 modeller testas.

Test för varje digitalkamera här vi här: Testat: Sommarens 7 häftigaste digitalkameror.

DN testar med zoom
DN gjorde ett test av digitalkameror med zoom. Bäst betyg på bildkvalitet fick Panasonics kamera: 3,6. Den var bra på att återge nyanser, hade lågt bildbrus och en bra upplösning. Sämst på bildkvalitet var kamerorna från Canon, Sam­sung och Sony med betyget 3,0.

Foton tagna med olika digitalkameror
Flickr är en fotodelningstjänst som ägs av Yahoo. Den har avancerade sökfunktioner. Särskilt intressant för den som ska handla digitalkamera är att du kan söka foton tagna med olika digitalkameror. Därmed får du en bred uppsättning exempel på vad en särskilt märka presterar.

Köpguide - Digitalkamera
En liten köpguide som jag gjorde här på bloggen: Köpguide - Digitalkamera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar