Rigel är luftrenare, högtalare och lampa i utsökt design

2007-07-23
Denna lampa har inbyggd luftrenare och högtalare. Priset ligger något under 20 000 kr. När den är avstängd går lampan att använda som spegel.

Rigel från italienska Artemide kombinerar lampa, luftrenare, spegel och högtalare:

När den sätter igång avger den ett varmt färgat ljus. Avstängd går Rigel att använda som spegel. Utan tvekan en vacker design men kanske lite dyr för drygt 20 000 kr?

Halogenlampar, lysrör och krombelagt stål
Belysningen kommer från tre lysrör på vardera 58 W och en halogenlampa på 300 W. Det tillsammans ger kraftig belysning. Rörelsedetekter går att koppla in och ytan är krombelagt stål.

Möjligheter till färg på ljuset är otaliga. Ett kanske något vulgärt alternativ är rosa:

Elektrostatisk luftrenare
Luftrenaren består av två elektrostatiska filter. Elektrostatiska luftrenare har plattor som är elektriskt laddade. Plattorna fungerar som filter och avlägsnar partiklar från luften genom att attrahera dem elektromagnetiskt.

Plattorna behöver inte bytas men ska typiskt tvättas regelbundet. Elektrostatiska luftrenare har ingen effekt på annat än partiklar och motverkar t.ex. inte dålig lukt.

Mer om Rigel
Mer att läsa om Rigel finns hos Zanino och Artemide. Båda är på italienska och den som inte kan det kan pröva Googles funktion för översättning.

Tidigare bloggat om luftrenare
För den som söker inbyggda luftrenare finns en toalett med luftrenare. Toaletten kan dessutom avge väldoft, öppna och stänga locket själv och har fjärrkontroll.

Länkar till recensioner, köpguider och mer intressant om luftrenare har vi här. Flera olika sorters luftrenare finns och alla typer är inte bra på allt. Innan man handlar ska man därför läsa in sig ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar