Tre luftrenare - Av Växter, Med Grönt te respektive C-vitamin

2007-07-24

Här har vi tre luftrenare med ovanlig teknik. Den första är gjord av växter. De två andra använder vedertagen teknik men har kombinerat denna med C-vitamin respektive grönt te.

Luftrenare renar luften men vad det renar den från beror av vilken teknik som används. Här visas tre mycket olika luftrenare som arbetar med ovanlig teknik.

BioFilter - Naturens luftrenare?
BioFilter sägs vara en svensk uppfinning som klarar av att eliminiera organiska och oorganiska ämnen från luften. Dessutom produceras syre, statisk elektricitet minskar och luftfuktigheten ökar.

En ventilator för rumsluften förbi bladverket och ner i en blandning med bl.a. aktivt kol i krukorna. Bladen tar upp formaldehyd medan aktivt kol avlägsnar dålig lukt.

Någon uppgift om effekt på partiklar ges inte men troligen saknas sådan. Mer om denna luftrenare finns att läsa här: Luftrening med växtfilter.

Luftrenare med grönt te och C-vitamin
Här är två luftrenare som jag skrev om på Nyfikenvital. Den första använder grönt te som komplement till HEPA-filter och aktivt kol. Detta för att öka effekten mot virus.

Luftrenaren heter alleru-buster och kommer från Panasonic. Den är självlärande och sätter igång sig själv när det behövs. Den klarar partiklar, dålig lukt och motverkar virus och bakterier:

Luftrenaren med C-vitamin använde detta som komplement till bl.a. UV-ljus och HEPA-filter: Luftrenare från Fujitsu med C-vitamin, UV-ljus och HEPA-filter. C-vitamin är en antioxidant och tänket var att det skulle förstöra oxidanter från luften. Sådana producerades ju av UV-ljuset i form av ozon. Denna luftrenare blev dock aldrig någon hitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar