Utmaning till bloggosfären - Julklappar med Rättvisemärkt eller Rättvis handel -

2007-10-14
Rättvisemärkt och Rättvis handel är märkningar av varor som tillverkas med respekt för människan. Min utmaning till bloggosfären är att vi alla ska köpa minst en julkalpp med Rättvisemärkt eller Rättvis handel och sedan blogga om det.

Genom hjälper vi till att göra Rättvisemärkt och Rättvis handel känt. Fler varor med märkningar säljs. Får utmaningen tillräcklig spridning i bloggosfären blir effekten bli enorm.

Och det finns massor av julklappar att välja mellan...

Gynna Webbutiker med Rättvisemärkt och Rättvis handel
Bäst effekt får vi genom att handla från webbutiker. Genom att du bloggar om varor du köpt och länkar till webbutiker får de extra med besökare och kommer dessutom gynnas av Google.

Extra trafik från bloggar och pluspoäng hos Google är enormt värdefullt för webbutiker. Resultatet blir att fler webbutiker satsar på Rättvisemärkt och Rättvis handel. Mer Rättvisemärkt och Rättvis handel hos webbutiker ger ännu mer synlighet.

Vad är Rättvisemärkt och Rättvis handel?
Rättvisemärkt och Rättvis handel handlar om resekt för människan. Goda arbetsförhållanden och skälig lön är sådant som ska finnas. I Sverige drivs Rättvisemärkt bl.a. Svenska kyran och LO.

Du kan läsa mer om de krav som finns och hur om Rättvisemärkt arbetar på hemsidan www.rattvisemarkt.se.

Gör så här du bloggar utmaningen!
1. Förklara alltid kort vad Rättvisemärkt och Rättvis handel är. Gör i samband med det en länk till hemsidan för Rättvisemärkt.

I html ser länken ut som nedan:
<a href="http://www.rattvisemarkt.se">www.rattvisemarkt.se</a>
Länken ser ut så här: www.rattvisemarkt.se

2. Berätta om varan som du har köpt och varför den är en bra julklapp. Ta med en bild eftersom det blir roligare. Oftast är det ok att länka direkt till bilden hos webbutiken men fråga först.

3. Länka till varan hos webbutiken du valde se att de gynnas. E-posta dem gärna och tala om det. På så sätt märker de att de gynnas genom att sälja Rättvisemärkt och Rättvis handel.

4. Länka också hit till utmaningen. Härifrån länkar jag sedan alla bloggpostningar i en lista. Nästa gång vi kör en utmaning kommer det sedan gå ännu bättre genom att ett en stor lista att börja från finns.

Om du skriver i html skriver du som nedan:
<a href="http://prylar-elektronik.blogspot.com/2007/10/ge-bort-ngot-rttvisemrkt-i-julklapp.html">Utmaning till bloggosfären - Julklappar med Rättvisemärkt eller Rättvis handel -</a>

I html ser länken ut så här:
Utmaning till bloggosfären - Julklappar med Rättvisemärkt eller Rättvis handel -

Bloggar som bloggat utmaningen!
Här ska alla bloggar som tagit upp utmaningen samlas...

1 kommentar:

Liza sa...

Hej!

Jag antar utmaningen om du hjälper mig att hitta bra webb butiker med rättvisepresnter till barn från 0-17 =)

/Liza

Skicka en kommentar