Rosa Opaler

2007-12-02
Rosa är en tidslös färg för kvinnan. Bland ädelstenarna efterfrågas de rosa färgerna och betingar ofta höga priser. Rosa peruanska opaler kan vara ett utsökt val i alla prisklasser.

Rosa diamanter och rosa pärlor har vi redan bloggat om. Här tittar vi på rosa opaler vilka bryts i de peruanska delarna av bergskedjan Anderna i Sydamerika.

Utsökt ring i vitt guld med rosa opal & diamanter
Nedan har vi ett smycke i 18 k vitt guld. Den stora rosa stenen är just en rosa opal. Runt opalen sitter diamanter. Priset är 13 590 kr från SANCY: Ring 18 k vitt guld med rosa opal och diamanter.

Nedan syns denna utsökta klenod från den vinkel vi män ser den när vi kysser kvinnans fingrar framför ringen...

Diamenten väger 0,24 karat. Opalens storlek är ca 20 mm x 20 mm. Slipningen är cabochon. Cabochon är en slät slipad ädelsten som är välvd på ovansidan och flat på undersidan. Den vackra rosa opalen i smycket visar Cabochon slipningen.

De rosa opalernas mystiska egenskaper
Bland vissa esoteriska traditioner och mystiker anses ädelstenar ha magiska egenskaper. Inte minst förekommer sådana trosföreställningar bland Sydamerikas shamaner även om dessa särskilt är herbalister. Egenskaper som tillskrivs den rosa opalen inkluderar:

  • Lugnande och läkande verkan på huden.
  • Ökad öppenhet mot kärlek.
  • Minskad blyghet.
  • Ökad givmildhet.

Dess egenskaper ligger nära rosenkvarts och andra röda och rosa ädelstenar. Rosa opaler anses emellertid särskilt verka spirituellt stärkande och vara av värde vid meditation.

Armbad med opaler, granat och rodonit i rosa färgtoner
Övriga detaljer är i mässing med en "gnutta" guld. Längden är 19,5 cm och matchande halskedjor finns. Armbandet kostar 269 kr hos Katts of Sweden: Nätt armband i silver, opal, granat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar