Rosenkvarts är en rosa halvädelsten

2007-12-03
Rosenkvarts är ett mineral som slipad kan vara mycket vackert. Det är dock inte ovanligt har räknas därför till halvädelstenarna.

Den rosa färgen hos rosenkvarts kommer från en förorening i stenen från magnesium och/eller titan. Färgen kan faktiskt blekna om den utsätts för värme.

Rosenkvarts och mysticismen
Rosenkvarts liksom övriga rosa ädelstenar och halvädelstenar anses kunna befrämja kärlek. Den tros motverka negativa känslor om en själv och verka stärkande för självförtroendet. Den kan vara lugnande för sinnet och medverka till läkande.

För den som fäster tilltro till de magiska egenskaperna hos mineraler är rosenkvarts troligen det mineral som är "säkrast" att arbeta med. Traditionen talar om nästan uteslutande positiva egenskaper. Dessutom är rosenkvarts mycket prisvärt jämfört med andra rosa mineraler med jämförbara egenskaper.

Känt och okänt om rosenkvarts
1. I det antika Rom användes rosenkvarts mot bl.a. sjukdomar i luftvägarna och huvudvärk.

2. Rosenkvarts är känsligt för ljus och värme. Den kan beroende på vad den utsätts för mörkna eller blekna.

3. För att rengöra din rosenkvarts bör endast vatten användas.

Mineraler för magi och rengöring
Kristaller och mineraler som köps för magiska ändmål brukar man rekommendera ska "rengöras". I själva trosföreställningen bakom deras användning ligger ju att de påverkar en form av "energi" annan än den som finns dokumenterad i fysiken. I kontakt med människor antas därför särskilt kristaller kan samla på sig t.ex. "negativ energi" från människor.

Att gräva ner mineralet i jorden en månad är ett sätt att rengöra den.

Rosenkvarts från svenska webbutiker

Priserna skiljer sig något åt mellan webbutikerna. Gemensamt är dock att rosenkvarts är mycket billigt. Det som säljs är heller inte riktigt jämförbart så läs vad exakt som säljs. Storlek och antalet rosenkvarts hör till sådant som kan skilja sig åt.

Rosenkvarts från Brasilien

Den nedan kostar 30 kr och kommer från Brasilien: Rosenkvarts.

Webbutiken uppger att den gör oss lugn och befrämjar "känslomässig förtröstan", stimulerar vårt inre och ger "kärlek utan vilkor och krav".

En vacker kärlekssten
Whynotshop.se kallar rosenkvarts för en kärlekssten och säljer dem för 25 kr Rosenkvarts:

Gör ett halsband av rosenkvarts

Pearlshop.se säljs rosenkvarts som är ca 15 x 10 mm och borrade på längden lämpliga att göra t.ex. ett halsband av. De kostar endast 5,75 kr / st: Rosenkvarts bumling 15*10 mm.

Mer om rosenkvarts
Rose Quartz Meditation. About.com.
Rose Quartz.
PAGAN PARENTING. Rosenkvarts tillskrivs väsentliga generella fördelar för barn.

1 kommentar:

Anonym sa...

rosenkvarts har verligen en lugnande inverkan har känt av stenen som jag köpte för några dagar sedan kan ha det även som halsband med nu ligger den på nattduksbordet och gör nytta när jag sover sover som en stock och har så vackra drömmar

Skicka en kommentar