Sajter med Prisjämförelser (svenska)

2007-12-20

Här har vi sajterna som gör prisjämförelser mellan webbutiker. Hur dessa fungerar skiljer sig en del. Vissa tar betalt per klick som de skickar till webbutiken. Dessa får naturligt ett mindre urval av leverantörer och kanske är det just de billigare som väljer att satsa på andra marknadsföringskanaler.

Ciao - ciao!se community för konsumenter
Ett samhälle med många medlemmar i flera länder och språkområden. Förutom på svenska finns de åtminstone i Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, UK och Nederländerna. Medlemmarna recenserar produkter vilket kombinerar med prisinformation.

Ciao
10 miljoner konsumenter per månad.

PriceRunner
PriceRunner är en sajt som gör prisjämförelser. Dessutom har de för vissa produkter kortfattade köpråd. Konsumenter och oberoende organisationer kan skriva produktrecensioner på vår sajt. Inget innehåll på sajten ändras enligt annonsörernas önskemål. PriceRunner har även ett forum där medlemmarna kan diskutera.

PriceRunner

Smarto.se
E-handlare kan vara med kostnadsfritt. Dessa, deras produkter, information om produkterna samlas in och presenteras strukturerat och enkelt. De har också guider för att underlätta köp av tekniska produkter t.ex. digitalkameror, MP3 spelare och TV

Smarto.se

Kelkoo
Kelkoo har funnits ganska länge och är stor. De finns idag i: Kelkoo är idag den ledande shoppingagenten i Europa och finns i tio länder: Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Frankrike, Italien, Spanien, Holland, Belgien och Tyskland. De beskriver sig som "en shoppingportal som hjälper konsumenter att hitta bra erbjudanden och produkter för köp online", och vad de erbjuder är:

  • Kategorisökmotorer som söker upp produkter och jämför priser hos nätbutiker.
  • Produktsökning.
  • Shoppingguider.
  • Specialerbjudanden från utvalda nätbutiker.
  • Butiks- och produktrecensioner skrivna av besökarna.

Hur produkterna väljs ut framgår dåligt men min tolkning är att E-handlarna betalar per klick de får från Keelko.

Keelko

Prisjakt
Prisjakt säger sig vara stört räknat till antal produkter och butiker per produkt. Totalt har de över 140 000 produkter indexerade just nu och växer. Ett community finns där konsumenterna kan prata med varandra. Prisändringar går att prenumerera på.

Prisjakt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar