Nintendo Wii gör kirurger skickligare

2008-01-17

Experiment gjorda vid Banner Good Samaritan Medical Centre visar att spelkonsolen Nintendo Wii förbättrar kirurgers prestationsförmåga. En grupp med åtta kirurger under utbildning fick spendera en timme dagligen med att spela Nintendo Wii. Övriga, som agerade kontrollgrupp, fick istället öva i en virtuell kirurg-simulator.

Marble Mania till Nintendo Wii
Dataspel lämpliga för kirurger är de som kräver små precisa rörelser. I studien användes därför spelet Marble Mania där en boll ska flyttas i en 3D-labyrint.

Marble Madness är ett ganska gammalt spel och skapades ursprungligen 1984 av Atari Games med Mark Cerny som programmerare. Spelet är just känt för att kräva god förmåga till exakta rörelser.


Det ursprungliga Marble Madness.

Den nya versionen till Nintendo Wii utvecklades av Hudson Entertainment. Grafiken är givetvis betydligt mer utvecklad men spelet är i övrigt inte mer utmanande, har inte mer spelkänsla eller några nya grundläggande komponenter.

Mer om hur Nintendo Wii gör kirurger bättre finns att läsa hos BBC: 'Wii warm-up' good for surgeons. Läs mer om Marble Mania till Nintendo Wii hos Hudson Entertainment: Marble Mania.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar