Ray-Ban - Klassiska Solglasögon

2008-02-18

Solglasögon bloggade jag nyss om: Solglasögon är Hett och Hetare i vår. Men extremt trendiga har Ray-Ban varit större delen av tiden sedan de första på på 1930-talet...

Ray-Ban Ultra
Ultra är en jubileums serie för att fira Ray-Ban Aviator och Ray-Ban Outdoorsman...

Mer på Ray-ban.com.

Ray-Ban Warrior
Jag vet mycket litet om den här modellen. Det är ju inte lika känd som Ray-Ban Aviator och Ray-Ban Wayfarer. Men här har vi Ray-Ban Warrior:

Någon svensk webbutik hittade jag inte med Ray-Ban Warrior. Bilden kommer från Designersunglassdiscounters.com (Ray Ban Aviator) som jag inte vet något om.

Ray-Ban och Hunter S Thompson
Författaren Hunter S Thompson (dn.se i samband med att han dog) var en av många kända personer som bar Ray-Ban. Thomson var känd för det han kallade gonzojournalistik som mer var ett konstnärligt tillstånd än endast journalistisk dokumentation. Jag är skeptisk till om man verkligen tolkar honom rätt om man säger att objektitet ska avfärdas (som DN menar).

Snarare kan man se Gonzojournalistik som en av bloggosfärens föregångare. Du tar objektivt utifrån dig själv ställning i fårgan, skriver ner det journalistiskt utan rädsla för att bli en del av det du skildrar. Exempelvis när du köper något i butiken och bloggar vad du tycker om det.

Fler kändisar som valde Ray-Ban
Kim Novak, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, John Lennon, Bob Dylan, James Dean, John F. Kennedy, Roy Orbison, Andy Warhol, Johnny Marr, Anna Wintour, Elvis Costello, Morrissey, Patti Smith, Jack Nicholson, Tom Cruise, Mary-Kate och Ashley Olsen, Kirsten Dunst, Cory Kennedy, Drew Barrymore, och Chloë Sevigny.

Mer om kändisar och Ray-Ban:

Köpguide till solglasögon

När du köper solglasögon är det viktigt att välja sådana säkra för dina ögon. Annars kan risken för skador av solen öka. Läs mer på Nyfiken vital:

Köp rätt solglasögon

Detta är givetvis viktigt för barn, vuxna och äldre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar