Vad är en iPhone?

2008-03-28

iPhone var ett begrepp som jag inte trodde mig veta riktigt vad det var när jag såg ordet idag. Att det är en telefon och att Apple är misstänkt som leverantör fick jag dock rätt i om nu Wikipedia talar osanning:

"iPhone är en fyrbands GSM-mobiltelefon med stöd för multimedia och internet, tillverkad av Apple. iPhone kombinerar funktionerna som återfinns i en kameramobiltelefon och en bärbar multimediaspelare, samt ger möjlighet att surfa på Internet, e-posta, SMS:a och koppla upp sig till ett Wi-Fi-nätverk."
iPhone (Wikipedia)

Att utveckla för iPhone
En stor utmaning med den här typen av prylar brukar vara att få folk att utveckla applikationer för dem. Det är något som blir allt viktigare allt eftersom folk vänjer sig med att kunna göra saker med sina bärbara-prylar. Att typisk användning kan skilja sig mycket åt mellan olika personer gör att ännu fler programvaror krävs.

Nyhetsbloggen IPhone 24 har mer att berätta om utveckling för iPhone: Utvecklingskit (SDK) till Iphone i Juni och 100 Miljoner USD till utvecklarfond. En del frågetecken verkar fortfarande finnas om man ska utveckla för iPhone.

Ännu fler bilder och information finns naturligtvis även hos Apple.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar