Julklappar - Kul prylar från några svenska webbutiker

2008-10-27

Jag gick över några av de svenska webbutiker man kan hitta när man söker Google på prylar och plockade ut tre prylar...

Träna hjärnan med 3D-pussel
Träning av hjärnan är en trend jag ser och något jag tror kommer få större och större utrymme bland julklapparna. Om det har jag bloggat två julklappstips redan:

Hos webbutiken Coolstuff.se säljs en massa prylar och bland dessa hittade jag detta pussel i 3D som de tror hjälper till att hålla hjärnan i form och samtidigt som att du inte ska löpa risk för att bli hånad vilket de uppger kan bli fallet med ett vanligt "2D-pussel":

"Det är trots allt rätt kul att pyssla med att pussla saker. Ni vet - friska upp sin koll på fysiska dimensioner, trimma finmotoriken och hålla lite koll på sin förmåga till problemlösning. Smörja upp hjärnan lite helt enkelt.

Så OK, kan vi enas om att pussel är bra då? Naturligtvis inte! Alla garvar åt 2D-pussel nu för tiden."

High Cube pussel består av nio stycken Tetris-formade klossar med sju formar. De olika formarna ska fyllas med samtliga klossar och inga tomrum är tillåtna och inget får sticka upp ovanför kanten. Varje form sägs motsvara en svårighetsgrad.

Här har vi denna pryl som kostar 199 kr: High Cube.

Bygga magnetiska banor?
Att bygga magnetiska banor kanske också är något som stimulerar vår kreativitet? I den här prylen från Roligaprylar.se färdas en kula genom magnetiska banor där hopp, loopar och ljud-passager finns. Ska gå att koppla till MP3-spelare...

Prylen säljs på Roligaprylar.se för 1499 kr: Magnetix iCoaster.

Fruktskål Black+Blum Loop
Denna fruktskål såg ju faktiskt lite intressant ut:

Den säljs för 525:- av Presentkuriren.se: Black+Blum Loop fruktskål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar