Vilken är "rätt färg" i år på julklappen?

2008-10-22

Metro hade en artikel i december 2007 kring trenderna 2008:

Jag tyckte informationen i var vettig då och att det stämde bra med vad jag senare såg under 2008. Utvecklingen växer nog från det utan någon stor förändring? Ett sätt att försöka bedöma sådant här som här svårt att sätta ord på är ju att jämföra det med olika saker:

  • "Rätt färg".
  • "Rätt julklapp".
  • O.s.v.

Nintendo:s färg är vit
Ok så vi kan ju i år börja med att fundera på rätt färg under julen och sedan gå över till "årets julklapp". Spontant känner jag att Japan är hett och vilken "pryl"/"varumärke" från Japan är och var mest hett 2008? Jag upplever att det var Nintendo.

Nintendo är ju vit så kanske är den heta färgen 2008 också vit?

Apocalypse och Utopia
Men glöm nu inte reportaget Metro hade med Sara Winter på Moderådet december 2007. Två trender man diskuterade var:

"Apocalypse – Döskalle-romantiken har flyttat in i finrummet och en mörk färgskala i svart och blått syns i både inredning och mode.

Utopia – Vi reagerar mot lyx- och glamourtrenden och söker ett rent samvete – både mot miljön och andra människor."

Miljöproblemet är givetvis i fortsätt tillväxt och på det har vi finanskrisen. Apocalypse känns aktuellt. Fler och fler börjar också förstå prövningen vi står inför med klimatförändringen, miljögifterna som skadar vårt nervsystem o.s.v. Det stärker otupia.

Färgen på ett "rent samvete" är självklart vitt precis som Nintendo. Så vi får:

2 * vitt + "mörk färgskala i svart och blått syns" = ljusgrått till beige

Hum. Hum. Fast att resonera så här är givetvis helt oseriöst (n_n) Alla vet ju att Nintendo var årets julklapp 2007 vilket ju var vi kom fram till här på bloggen (-__-) Samtidigt är både miljö och ekonomi sämre i år. Därmed blir det självklart ju:

Vitt + svart = Grått

Rätt färg på åretsjulklapp är kanske grå (@_@) Fast att resonera så här givetvis äckligt oseriöst (>_<) Vi får titta över framöver vad andra tycker innan vi går och handlar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar