Ficklampor - Soldrivna & Vevdrivna

2008-11-25

Tidigare när det kommer till prylar man kanske har nytta av för överlevnad har jag bl.a. bloggat om:

Åtminstone i teorin verkar det bra att ha en liten vev- eller soldriven ficklampa med sig. Det gäller inte minst som det numera går att få en ficklampa med hygglig effekt utan att den är särskilt stor. Här är några alternativ jag hittade är jag sökte runt...

Lysdiodlampa - Soldriven, USB & Batterier
Denna ficklampa med lysdioder har inbyggd solpanel som laddar upp batterierna när tillgång till solljus finns. Vid mörker går den även att ladda via en USB-kontakt eller drivas med 2 R3-batterier.

Priset är 135 kr hos: www.conrad.se

Vevdriven ficklampa
Denna ficklampa laddar man upp själv med hjälp av en liten vev. Genom att veva 1 minut klarar ficklampan att lysa cirka 20 minuter eller 10 minuter på högsta effekt. Ficklampan har även en inställning för blinkande ljus.

Även en video finns om ficklampan:

Säljs för 129 kr av: www.jordklok.se

Vevdriven Ficklampa & Mobilladdare
EvoLight MC2000 & MC2100 kombinerar ficklampa och mobiltelefonladdare i samma enhet. Du laddar upp ficklampan genom att veva och från den kan du också ladda upp mobiltelefonen. Evolight MC1000 har tre stycken ljusdioder som ger en ljusstyrka på mellan 10 000 - 13 000 mcd. Energin lagras i ett inbyggt litiumjonbatteri när du vevar på veven.

Säljs för 198 kr av: www.evolight.se

Soldriven LED-ficklampa & nyckelring
Här kombineras en liten soldriven LED-ficklampa med nyckelring. Så fort den får tillgång till ljus laddas den upp och den lagrar energin för användning när det blir mörkt. Den klarar att ge ljus upp till två timmar innan uppladdning blir nödvändigt.

Säljs för $7.99 US av: www.containerstore.com

Sedan är det svårt att avgöra hur bra någon av alternativen är. Vad man egentligen vill ha är ljust något litet men ljusstarkt som går att bära med sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar