Portabel bildskärm i mini för USB-porten: Century 4.3" Mini USB Monitor

2008-11-10

Mini-pc och särskilt undergruppen netbooks är stort just nu och de kan rent av bli årets julklapp. Användbart kan även en mindre monitor vara som komplement till datorns vanliga monitor oavsett om det är en mini-pc eller inte. Eller som din enda monitor till en mini-pc utan inbyggd monitor (d.v.s. inte en netbook). Japanska Century kommer nu med en riktigt liten monitor med utmärkt prestanda att koppla till USB-porten...

Vad har Century Mini USB Monitor för prestanda?
Hur liten är då denna mini-bildskärm? Faktiskt endast 12,7 cm x 7,7 cm x 1,7 cm. En riktigt liten bildskärm. Inte heller vägen den mycket: bara 130 g. Övrigt intressant om mini-bildskärmen:

  1. Inga extra strömkälla krävs. Strömmen från USB räcker.
  2. Skärmen är 4.3” stor.
  3. Modellnumret är LCD-4300U.
  4. Gränssnittet är baserat på USB/Rev2.0.
  5. Upplösningen är WVGA 800 x 400.
  6. Ljushet är 200 candela per kvadratmeter.
  7. Färgen är 24 bitar 167000.

Vad är en mini-bildskärm bra till?
Denna kan vara värdefull för vanliga PC-datorer, mini-pc anpassad för film- och musik i hemmet, netbooks och bärbara datorer allmänt...

1. Se filmer & musikvideos
De flesta mini-pc som säljs är netbooks med inbyggd skärm p.s.s. som större laptops har.

Sitter du på ett tåg eller liknande och vill se en film är det inte helt optimalt. Med en portable liten monitor som du kan ställa upp kan du enkelt se filmen med denna utan att behöva ha datorn stående på samma plats. Dessutom kan du ha koll på e-post m.m. på den inbyggda skärmen utan att behöva störa visningen av filmen.

Flera personer kan dessutom se olika filmer på olika skärmar (om din mini-pc har prestanda att klara det i övrigt).

2. Följ flera händelser samtidigt
En del har behov av att kunna följa flera kanaler med information samtidigt. Flera små monitorer gör detta enkelt och effektivt. Det kan t.ex. handla om aktiekurser och dyligt eller många nyhetssajter och TV-kanaler.

3. Enklare arbete med foto och film
Den kan komplettera en vanlig monitor till din PC intressant inte minst om man arbetar med foton och film. Moderna operativsystem har ju stöd för flera parallella skärmor som man kan ha olika saker på och de går att visa på olika monitorer.

4. Hemmets nöjescentral
Vill du använda en mini-pc som centrum för hemmets nöjescentral där du styr film, TV, musik, konsolspel m.m. vill du självklart ha en elegant skärm till din (förhoppningsvis) eleganta mini-pc... Century 4.3" MINI USB MONITOR

Så fungerar Century Mini USB Monitor
Du ansluter den till din datorns USB-port. Operativsystem som stöds officiellt är Microsoft Windows Vista och Microsoft Windows XP (SP2 eller senare). Själva skärmen går att ställa in i tre positioner:

Mer om Century
Century är ett japanskt företag och du kan läsa mer om dem på deras hemsida: www.jpcentury.com.

Området mini-elektronik är verkligen en av de japanska styrkorna efter Andra världskriget. En viktig orsak är givetvis en stor befolkning på ett begränsat område med få råvaror. Stora utrymmen att bo finns inte och små prylar är därför bättre. Tidigt efter kriget (nu har de råd att importera allt de behöver) fanns det heller inte inte tillräckligt med råvaror och en tradition och bygga litet effektivt skapades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar