Filmklipp: Slakt på 2500 delfiner i Japan

2008-12-22

Varje år slaktas cirka 2500 delfiner i Taiji, Wakayama Prefekten, Japan, under brutala former. Först omringar båtarna delfinerna och jagar in dem i en grotta av stål. Metallstålpar i "grottan" gör att delfinernas ekolod inte fungerar och de blir förvirrade. Delfinerna håller man kvar i buren under ett dygn för att deras kött ska bli mört. Därefter dödas de under onödigt brutala former där det kan ta mycket lång tid för dem att dö.

Den amerikanska miljögruppen Oceanic Preservation Society (OPS) lyckades filma jakten i hemlighet med avancerad teknisk utrustning. Nedan finns ett filmklipp gjord om den större dokumentären. Vill man se hela dokumentären finns den tillgänglig åtminstone för medlemmar och press på OPS webbsajt. Även om filmklippet nedan inte är lika brutalt kan det vara något du behöver undvika att titta på om du är väldigt känslig.



Läs mer om jakten på delfiner

Hela filmen finns på Oceanic Preservation Society (OPS) webbsajt för medlemmar och media. Bivillkoren för publicering var dock formulerade på ett sådant sätt att jag inte ser hur jag eller någon annan kan publicera filmen eller bilder från den. Hos www.opsociety.org finns dessutom flera pressmeddelanden om projektet: Filmen har också en officiell hemsida där trailern finns. Just någon information i övrigt finns emellertid inte där. Mer om jakten på delfiner finns att läsa nedan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar