Två miljövänliga USB-minnen

2008-12-12

Här har vi två USB-minnen som uppges vara miljövänliga. Det första är tillverkat av bambu och därför kanske är mer "uppenbart" miljövänligt. Sådant här handlar ju också om att säga något om sig själv och ett USB-minne i bambu säger det kanske tydligare. Det andra är i andra sidan gjort i PLA vilket är ett mer tekniskt-idag-material vilket nog kan vara rätt för andra typer av kunder som vill ha miljövänliga USB-minnen.

Woody Bamboo
Woody Bamboo är gjord av eko-vänliga bambu med ett NAND flash minne. Storlek på minnet är 128 MB, 256 MB, 512 MB, 1 GB, 2 GB, 4 GB respektive 8 GB. Storleken är 6.7 cm x 2.0 cm x 1.2 cm. Flera nyanser av bambu finns.

USB-minne: Bambu

Läs mer om tillverkaren www.memotrek.com: USB Stick "Woody Bamboo"

EarthDrive tillverkas av återvunnet material
Detta är ett USB-minne tillverkat av PLA och går att återvinna. PLA är en polyester som tillverkas från förnyelsebara bara källor t.ex. majs. Kapacitet finns i från 1 GB upp till 8 GB. Ska klara datalagring under 10 år. Längd är 3,57 cm, bredd 2,33 cm och tjocklek 1,031 cm.

Läs mer hos tillverkaren: earthdrive.atpinc.com
Tillverkning sker i samarbete med American Forests Partnership: www.americanforests.org

Mer om USB och fler USB-prylar på Pryltrend.com: USB

Många USB-minnen som tillverkas (särskilt i olika underliga utseenden) kommer från Kina. Fabrikstillverkning i Kina är ofta ökänt miljöfarligt för arbetare, innevånarna runt fabrikerna och ibland drabbar det konsumenterna också. Leksaker med bly från Kina har tagits i beslag i flera västländer inklusive Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar