Google Voice går ut i fält

2009-08-05

Amerikansk militärpersonal får företräde till Google Voice. Google Voice är en internettjänst där kundernas telefonnummer länkas samman och som har stöd för de flesta vanliga telefonitjänster (call screening, blockering, SMS o.s.v.). Dessutom ska det om jag fattat rätt bli billigare att ringa internationellt.

Google vill göra det lättare för militärpersonal att hålla kontakt med vänner och familj. Det behövet har nu kanske blivit lite större iochmed:

U.S. MILITARY HANTERAR SOCIALA NÄTVERK

I det inlägget skrev jag i en kort diskussion om möjliga lösningar:

"Givetvis kan sociala nätverk vara tilltalande för soldaterna. De kan hålla kontakt med familj och vänner. Dessa möjligheter finns emellertid med färre risker via telefoni på nätet, e-post och inte lika publik chatt. Möjligheter som kan vara säkrare är t.ex. en korrekt konfigurerad Gmail och rätt inställt några sociala nätverk.

Genom inställningar kan man bibehålla möjligheter att ta kontakt men utan att information blir lika publik eller att personer lika enkelt kan följas. Sådant behöver man först förstå och det kan ta lite tid."

Från: U.S. MILITARY HANTERAR SOCIALA NÄTVERK

Professionellt Google för starka soldater

Genom att Google nu börjar nå ett samlat koncept där kommunikation via mängder av kanaler och funktioner går det se ett ännu större värde för DOD. Inriktningen Google gjort mot professionell användning i företag kan vara lika intressant för DOD:

  • Telefoni, e-post och chatt under ett tak.
  • Det gör kontroll enkelt genom att säkerhetsbehovet rör en aktör.
  • Färdig standardiserad konfiguration av säkerhet accepterad av DOD införs från start automatiskt.
  • Konfigurationen hanterar alla relevanta tjänster.
  • Konfigurationen stänger ner inloggad access till ev. problematiska Google-produkter.

Konceptet blir ännu mer tilltalande när man betänker det säkerhetsarbete med webbläsaren Chrome Google gjort och uppfattar jag fortsätter arbeta mycket tydligt med. Det ger en samlad miljö från webbläsare till webbtjänster. Väljer man sedan att gå längre och införa en bärbar enhet t.ex. en netbook blir allt ännu enklare för användarna och ännu större kontroll går att nå:

"Kanske kan sådant arbete även inkludera ett tänk om bärbara konsoler? En begränsad miljö t.ex. på en netbook gör det enklare att bibehålla hög klientsäkerhet. Samtidigt kan möjligheter för kommunikation göras tillgängligt via särskilda uppgradering. Mycket annan nytta av sådana enheter kan finnas."

Från: U.S. MILITARY HANTERAR SOCIALA NÄTVERK

Förutom minimalt antal onödiga applikationer på enheten, säkerhetskonfiguration, blockering av sajter o.s.v. kan givetvis också riktade säkerhetslösningar läggas in. Dessutom blir det möjligt att via enheten adressera stora grupper av andra problem. Om vi lämnar spekulationer om direkt nytta i strid har vi bara för att ta några exempel:

  • Lägga in övningar i avkoppling m.m. för att förebygga PTSD (stort problem för DOD).
  • Dataprogram som tränar kognitiva förmågor viktiga för soldater (t.ex. visuell perception).
  • Dataspel som ger avkoppling och rekreation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar