Berusande Inspiration?

2009-09-30

Att leda prestation hos en grupp kräver ofta enorm specialiserad kunskap. Sådan kunskap gör det ibland svårt att hitta kreativ inspiration. Åtminstone tror jag att det kan vara på sådant sätt men jag har ingen riktigt tydlig praktisk situation att jämföra med.

Problemet kommer kanske från att:

  • Små saker tar tid.
  • Tidigare intryck och bilder från skapandets historia flyter upp men de är inte idag.
  • Du måste hela tiden prata med folk och hinner inte sitta och skriva argumentationen så att du kan nå fram.
  • Att följa sig själv som trend går inte. Det vet ju jag.

Lyckas man någon gång hitta inspiration är det underbart. Den bästa situationen är när du ger ifrån dig vad du är (produkter, tjänster m.m.) utan all interna gegga som stör den egna inspirationen. Tillbaka kommer plötsligt inspiration från användarens perspektiv men tolkat med specialiserad kunskap och intelligens. Görs tolkningen sedan med den värdegrund du står för blir det ännu trevligare.

Kommer det en längre tid känns det säkert väldigt speciellt? Overkligt och mystiskt? Jag har aldrig fått uppleva det så jag spekulerar. Däremot har jag kanske två gånger sett trender jag följer som börjat skapa kreativ inspiration från "läckage".

Sällan finns mer än riktpunkter dokumenterade i bloggar för att ge mig en tidslinje - resten kommer jag ihåg - men följer man en stor aktör kan det i kritiska punkter vara tillräckligt. Finns god intelligens och mycket hög känslighet i perception kan detta ändå räcka för att de ska få kreativ inspiration. Det har när det skett varit ytterst berusande. Men kan även vara förvirrande givet att jag alltid varit trött och överarbetad.

Är den breda kreativa inspirationen sådant man söker? Där tydliga vägar pekas ut från de möjligheter som finns. Eller gissar jag fel? Detta kanske inte är ett problemområde för stora entiteter? Men om det inte är det varför tvingas i så fall jättarna gång på gång att börja shoppa företag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar