Ägg asiatiskt stekta med värmande italiensk inspiration I

2010-01-13

De tre konserverna till höger innehåller tonfisk i sataysås. Dom ska bli starten på ett form av matlager i hemmet där man kan ta mat av och till och genom att de är konserver går de att spara länge och därmed behöver det inte bli problematisk t.ex. om huset bli insnöat.

Födan till vänster ska transformeras och förädlas till en middag. Vi har ägg från frigående höns och jag hoppas verkligen att de är "frigående" inomhus och inte fritt kan gå ut så att fryser ihjäl. I övrigt har vi röda och gröna livsmedel: rödlök, russin, pesto och salladslök.

Jag hade kunnat göra en omelett men jag tänker istället steka äggen ensamma och till det servera en separat sås gjord av pesto, salladslök, rödlök och russin. Väljer jag det senare alternativet behöver jag komplettera inköpen med rapsolja eller smör men eftersom jag ändå missade att köpa frukt så får jag väl göra det. En trevlig frukt kan vara den alldeles gula mangon som kan serveras tillsammans med grönsakerna och något ytterst varmt kryddstarkt (men det behövs inte utan det kommer smaka utmärkt utan det kryddstarka för och att istället bli mer friskt läskande). Förutom mangon ska jag köpa några röda äpplen att servera kalla skurna i "tårtbitar".

Relaterat:

Blå stilton ger härlig smak och doft av engelsk tradition
Gullig efterrätt: Blodapelsin och litchi & Aromatisk kanel
Omelett med flatrökt skinka, citrongräs, rödlök och tacosås
Frukost omeletten är färdig
Inför lunch med blodig oxfilé, rotfrukter och vitlökssmör med päron i kanel till efterrätt
Middagsomelett med blåmögelost, soltorkade tomater, kapris och salami
Makrill och mango med rooibos och Lipton Tahiti
Engelsk frukost var energin bakom det Brittiska Imperiet
Hur röda äpplen 2010 kommer göra världen snällare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar