Dagens lunch fick bli en caesarsallad.
1. Enklast börjar man med att steka bacon eftersom god stekt bacon tar lite tid. Dessutom ska den hinna svalna. Jag brukar börja med att hetta upp stekpannan utan fett och sedan lyfta av den helt från värmen och röra runt bacon. De avger då fett men fastnar inte. Därefter får de ligga på låg värme länge för att sista minuten hettas upp efter att större delen av fettet hällts av. Ofta tillsätter jag citursskal som nedan lime redan från början av stekningen:
Citrusoljorna från skalet avges och blandas med fettet från bacon. Det ger en till caesarsallad riktigt trevlig smak. Dessutom innehåller skalen ordentligt med antioxidanter som skyddar en del mot oxidation av bacon medan det steks vilket kanske minskar skadeverkningarna av hårt stekt mat.
2. Jag följde inte något exakt recept på caesarsalladen och det behöver man heller inte göra. Ändå till din stekta bacon bör du ha en blåmögelost. Jag valde i övrigt en färdig salladsmix, en rödlök, mycket koriander, en tomat och en näve blandade nötter (Hemköp Nötmix med valnötter). Resultatet har vi nedan:
Tidigare mat jag lagat och ätit i urval:
"Rå" oxfilé med rotfrukter och vitlökssmör
Gul, röd och grön frukt att äta före sängen
Middagsomelett med blåmögelost, soltorkade tomater, kapris och salami
Lunch förstärkt med djupröd gullighet
Mina brända mandlar blev superba
Frukost omeletten är färdig
Gullig efterrätt: Blodapelsin och litchi & Aromatisk kanel
Engelsk frukost var energin bakom det Brittiska Imperiet
Middag - Makrill i tomatsås, Sallad och Kokta ägg
Ännu mer kost:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar