Mer avkopplande regnväder att lyssna på

2010-01-30

Ett regnväder kan vara avkopplande att lyssna på och av samma anledning kan det stimulera vår kreativitet (tror jag är generellt). Det ger ett jämnt ljud som är naturligt för oss men som ändå inte stor. Ljudet kan stimulera en jämförbar jämn aktivitet liksom ta bort störande aktivitet från ljud som annars hade stört oss.

Här har vi nu ytterligare ett filmklipp med regnväder och av och till lätt angenäm åska som dock inte stör när den går in i perception:

En intressant sak man kan pröva med är att införskaffa ett par stora högtalare som man av och till bär ut på balkongen sent på nätterna. Editera fram ett kraftigt ljudklipp och lägg gärna in något väldigt ovanligt och farligt men som kan hända i en svår storm mitt i ljudet t.ex. ett flygplan som kraschar.

Det kan hjälpa din omgivning att få nya intryck och stimulera delar av deras hjärna som vi i modern tid aktiveras alldeles för sällan. Förr när vi vandrande på savannen i stora grupper var det naturligt att mötte fara regelbundet. Idag händer det däremot alldeles för sällan och på det här sättet kompenserar man för det.

Det i sin tur kan stimulera kreativitet. Förutsättningen är givetvis att stresshormoner inte går för högt på grundnivå eller att du gör det för ofta. Börja med att testa det kanske tre - fyra gånger per natt och utvärdera effekten därifrån.

Relaterat:

Virtuellt regn med åska
Ljudet av regn (inspelning) för mer inspiration
Avkopplande musik med valar ger ny inspiration

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar