Middagsomelett med blåmögelost, soltorkade tomater, kapris och salami

2010-01-07

Middagsomeletten är skapad enligt:

1. Fyra stycken ägg i stekpannan blandades med det kvarvarande av blåmögelosten vilken kan vara lite mindre än hälften räknat på längden d.v.s. större delen i vikt (p.g.a. formen).

2. Rör runt med en gaffel så ägg och ost blandas väl. Konsistensen ska ha något av konsistensen hos äggtoddy men inte för mycket.

3. Blanda i soltorkade tomater inlagda i olja tillsammans med några stycken stora kapris. Ta dock inte med onödigt mycket olja annat än vad som kommer naturligt med tomaterna. En stycken rödlök är lämpligt både för smak och för att skydda andra ingredienser under upphettningen (mot oxidation). Salt eller aromat kan tillsättas enligt egen smak.

4. Salami går att ta direkt i omeletten men det blir mycket godare att servera denna kall vid sidan om tillsammans med grönsaksblandningen.

5. Omeletten kan både stekas eller tillagas i ugn. Ugn är rekommenderat för de flesta eftersom det är lättare. Resultatet blir något liknande följande:

Lämplig dryck är svart te av typen Lady Grey d.v.s. något svart te med en aning av de aromatiska oljorna av citrus (snarare än stora bitar med torkat skal som görs med te av dålig kvalitet för att dölja det värsta och hjälpa till att bevara det i den öppna långtidslagringen).

Mer föda från idag:

Inköpta råvaror inför lunchen
Lunch inspirerad av det vilda urbana Sverige och 1700-talets franska influenser
Lunch förstärkt med djupröd gullighet
Gulligt vitt te ska vara vitt needles

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar