Stekta ägg via poesi sensoriskt förstärkt njutelse

2010-01-23

Njutelse av en måltid är skapelsen av alla på perceptionen tilltalande delar oavsett om de hör till den faktiska måltiden eller rummets doft. Jag pekade tidigare hur en kvinna kan förstärka detta:

Sensationen av att äta med kvinna som tallrik

Och hur dikten förstärker nöjet av romantiken:

Diktens sensoriska njutelse i romantiken

Här har vi nu ett försök att kombinera måltiden med poesi för att stärka dess angenäma smak:

Härligt gul rapsolja upphettad till dominerande hetta
Friskt grön pesto blandad med den heta oljan
Ägg försiktigt knäckta mot bronsmortelns kant
Stekta två gånger vända med en aning salt på varje sidas andra gång

Bönor i chili efter äggen i försiktigt stärkande värme

Apelsiner skurna i tunna skivor med skalet kvar serverade törstsläckande svala

Här har vi de underbart gula äggen vackert på väg mot sin första vändning. Vi ser att jag tog rikligt av den gröna peston men det kan vara en utmaning för den mindre erfarna kocken. Låt gärna peston få stekyta för den kraftfullare djupare smaken som kan kräva en viss vana att steka ägg tillsammans med annat utan att det blandas.

Frestande gula frukter - Apelsiner och Litchi Gul, röd och grön frukt att äta före sängen
Makrill och mango med rooibos och Lipton Tahiti
Mumsiga färdigskurna gula frukter till smoothie: mango, ananas och banan
Gullig efterrätt: Blodapelsin och litchi & Aromatisk kanel

Annat superb i urval jag lagat och ätit:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar