Hett matiga bönor och Svalt friska frukter i harmoni

2010-02-02

Här har jag återigen lekt med den fulländade harmonin. På ena sedan har vi av Taco Habanero extremt heta bönorna av protein tungt matiga och i färgen mörka - Yang. Ying med svala söta frukter balanserar till den fulländade helheten.

Önskar du kan du liksom jag igår gjorde blanda frukten med färska örtkryddor för det aromatiskt friska. Bäst grönmynta men även mynta med många friska skott kan passa excellent till frukterna jag valde att använda idag. Jag tog istället pumpafrön för att balansera den lite för höga mängden ananas.

Hemköp Exotiska frukter (frysta) har nu fått en förändring efter många år. De frysta melonerna har ersatts med physalis (kapkrusbär). Dessa är rika på C-vitamin men är givet att en hel del hallon finns lite för låga i sötma. Ananas finns i och för sig men det är en frukt istället för söt. Tänk på att många just vill kunna göra smoothies. Att minska ananas tydligt för lite melon och behålla physalis i nuvarande mängd och ta någon vindruva till tror jag är den optimala vägen att gå.

I urval - Fenomenal mat jag lagat och ätit:

Lunchomelett med sötkryddig manlig styrka och härligt kvinnliga bär med läskande örtkryddor
Kryddstarka bönor, luftskurna röda äpplen och thaibasilika
Quinoabröd med blåmögelost, senap, röda äpplen och marmelad
Caesarsallad med citrusstekt bacon, nötter och saftig sallad med blåmögelost
Middagsomelett med blåmögelost, soltorkade tomater, kapris och salami
Mina brända mandlar blev superba
"Rå" oxfilé med rotfrukter och vitlökssmör
Stekta ägg via poesi sensoriskt förstärkt njutelse
Sake - Masumi Karakuchi Ki-ippon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar