Orm struntar i att äta upp marsvin

2010-02-21

Japan är centrum för ett antal diskreta trender inom allt från kosmetika till film som passerar ut i världen. Kulturen i sin helhet - om än ofta visuellt och på andra sätt perceptivt mycket tydliga - är ytterst diskret och sällan tänker vi på hur oerhört mycket i vår vardag som är resultatet av japanska trender.

Inte minst är Japan centrum för många av de mer gulliga trenderna. Här kan vi se en mer extrem effekt av det (eller troligen inte men det är en komisk jämförelse) där en tränad krigare i form av en orm struntar i att äta upp ett litet marsvin för att istället ha kul med det:

Ormen får säkert annat att äta från zoo-skötarna så han kan givetvis kosta på sig sådant. Eller så äter han senare upp marsvinet när kameran är av. Vad han nu känner för.

Relaterat är så klart gulliga djur:

Fallstudier: Gulliga djur

Sedan hör både marsvin och ormar till de mindre gulliga djuren. Hundvalpar och kattungar har mycket högre gullighetsfaktor. Marsvin är vad man lurar på barn därför att de dör tidigt, äter lite, bor i en bur och inte behöver promeneras. Ormar är vad barn med allergi får istället för ett kul djur. Det är helt enkelt en fråga om evolution där marsvin och ormar ligger längre ifrån oss jämfört med hundar och katter som vi är relativt väldigt nära släkt med.


Foto: tibchris Licens: CC by 2.0

Själva situationen sig är dock gullig. Sedan visst blir ormen hungrig lär han säkert bara svälja ner marsvinet.

1 kommentar:

Swedish Research sa...

Sedan självklart: När marsvinet satts ner i akvariatet eller varit dum nog att ramla ned är det i någon mening redan dött. Det är bara en fråga om tidpunkt.

Sedan vill zoo-skötarna och ormen få ut värde ett tag av marsvinet för att skapa bra PR är det så klart ännu bättre: Mat och Gulligt.

Klor och tänder lär säkert vara utdragna på det så att det trampar runt lite innan har ingen betydelse alls.

Skicka en kommentar