Kejserligt stark Köttfärssås med bönor, olivolja, salas och spaghetti

2010-06-08

Den här pastan är gjord ytterst enkelt bärande på ett ögonblick av törst ett italiensk mat av den högsta kvalitet - d.v.s. om jag inte ska ruinera mig innebär att jag behöver laga det själv - när jag av en slump hittade spaghetti efter att tidigare idag tänkt på Lady och Lufsen (mycket bättre i original titel: Lady and the Tramp).

Lady and the Tramp är verkligen en härlig Walt Disney produktion fylld av gulliga hundar, kärlek, äventyr, visuellt tydliga känslor, en och annan tidstypisk men förgulligad stereotyp (framställningen av de två italienska kockarna kanske inte är rättvis men det är i alla fall ingenting som gör folk rädda för italienare eller hatiska mot dem), ljusa färger, rätt färger på rätt sak (är inte Lady gulligt gul?) och stora portioner med mat. Givetvis är det en klassiskt konstskatt som kommer ge värde under mänsklighetens hela framtid.

Se den överlägsna pasta denna inspiration skapade åt mig!

Pastan är gjord med en försvarlig dos olivolja (säg 1 dl) med ordentligt tilltalande hög mängd antioxiderande fenolföreningar och prisvärd (Hemköp Olivolja), Go green kidneybönor i salsa, köttsfärs med lite tomatpuré, peppar, örtkryddor o.s.v. Blandat på tallriken med vanlig kokat snabbspagetti. Totalt tre till fyra minuter därför att jag behövde diska en bunke att blanda saker i.

Det var för att bibehålla tidseffektiviteten och genom det över tiden skapa ett systematiskt värde som jag valde köttfärssås snarare än frikadeller eller annat där köttfärsen behöver formas. Köttbullar, frikadeller m.m. är enklare att äta men tar längre tid att laga till.

Fler recept och mer om kost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar