For A Few Dollars More

2011-05-09

Så mycket handlar om rätt perspektiv. Med rätt perspektiv kan du tippa vad som helst. Om det här är från rätt film har vi ett exempel på det.

Vi har två vikter - två familjer - och genom att addera en upplevd vikt till den relativa skillnaden kan Mr Eastwood i sin film-karaktär förändra skeendet. Men perspektiv kan givetvis lika gärna för exakt samma sak ses som direkt fysiskt. Vad väljer du att se och hur väljer du att se det? Vems regler väljer du att spela efter? Det stora ifrågasättandet man kan göra av hela FN är ju just att vi har diktaturer i säkerhetsrådet?

Ska diktaturen ha rätt att bestämma över ditt människovärde? Nej de har inte den rätten. Svårare än så är det inte. Och de har inte den rätten över någon annan heller.

Kritiskt värde: demokrati, människorätt, åsiktsfrihet och pressfrihet. Övrigt givet det självorganiserar vilket FN är ett - förvisso huvudsakligen misslyckat - exempel på. Det finns ingenting magiskt i FN. Klarar FN inte att väsentligt bidra i dessa frågor och låter ondskans centrum - Kinesiska kommunistpartiet - att passera behöver vi inte FN. Övrigt är kul för folk oavsett om de kommer från diktaturer eller inte : hotell, traktamente m.m. men vi behöver det inte. Det finns en mängd organisationer som levererar samma sak och så vitt jag vet utan något undantag till väsentligt lägre kostnader. FN är rent sjukligt dyrt. Helt ojämförligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar