Johnny Cash - God's Gonna Cut You Down

2012-07-19
Rent av att jag inte helt vill utesluta att det är självupplevt. Den drog Cash missbrukade en lång period är känd efter perioder av mer intensivt missbruk få saker att "tala". Det är helt enkelt överaktivitet i delar av hjärnans språkcentrum som lättare når tröskelvärde och uppfattar något som språk respektive ligger i högre basnivå där gammalt språk urfas kan avfyra.

Om en av ångerfylld Cash ligger och ber upprepande ord hör det till en välkänd situation där många som likt han i precis samma situation ibland hör någon som svarar. Inte ovanligt på temat att de ska skickas till helvetet. Tänkbart kan det ha värde. För en så länge övertygad rebel är det fascinerande hur tidigt och starkt han blev troende och negativ till drogkultur. Det är språk för dig.

Även om du läser en bok eller lyssnar på radio eller TV gäller att det känns som språk utan att vara det. När samma sak avfyrar utan att vara omedelbart kollektivt språk utan mer "tics-liknande" aktiverande gamla mönster får det ibland en känd musiker nykter.

"You can run on for a long time
Run on for a long time, run on for a long time
Sooner or later God'll cut you down."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar