Progg väcks till liv i Uppsala av "Projekt: Vi får Statsstöd "- Sveriges Radio ger ut progglådan

2013-03-15

Tidigare publicerad i ansedda Hans Husman om Media.


En fascinerande tematiskt något relaterad fortsättning av Ryska arméns excellenta konsert i onsdags, Uppsalas konserthus, blir:


"Sveriges Radios försäljning och arkiv bjöd in musikern och producenten Coste Apetrea att sätta ihop en samlingsbox med ett antal band och artister från 70-talets alternativa musikrörelse.

Detta resulterade i en 40 CD stor box - Progglådan - som är den hittills största utgåvan med musik från den tiden. 38 timmar musik och 80 band och artister. Den innehåller de mest kända namnen från rörelsen till de mest okända. Här finns allt från folk- och världsmusik till symfrock, tunggung, jazz, experimentellt, politiskt, feministiskt och humor."

Releasekonsert för Progglådan

Trots troligt hög kvalitet liksom i onsdags tror jag föga orsak finns till att förvänta sig någon särskild efterfrågan på biljetterna relativt Uppsala's konserthus storlek.


Främre artist från en tid när ingen frivilligt ställde sig framför övriga i ord om än ibland handling: Monica Törnell. För mig med min bakgrund som värnpliktig i Luleå har en speciell relation till Vintersaga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar