Är Nintendo Wii spelkonsolen som både är kul & hälsosam?

2007-11-01

Nintendo Wii kommer med en särskild styrenhet som fungerar väl för dataspel som är mycket fysiskt aktiva. Den kan användas för att spela t.ex. tennis med kroppen jämförbart som om man spelar på riktigt.

Nintendo Wii ger motion
Rätt använd är Nintendo Wii därför ett bättre alternativ än många andra spelkonsoler. Det kan leverera sund motion. Precis som med all motion är mångsidigt det bästa med idag finns också många idrottsspel att välja mellan.

Det första som kom var Wii Sports från Nintendo samtidigt som Nintendo Wii. I Wii Sports finns fem sportsimulatorer där den särskilda förmågan att styra används jämförbart med sport i riktiga livet: tennis, baseball, bowling, golf och boxning.

Viktminskning med Nintendo Wii
En studie publicerad av forskare vid Mayo Clinic i Pediatrics, januari, visade att barnen gjorde av med tre gånger så mycket kalorier med Nintendo Wii jämfört med dataspel med traditionella spelkontroller.

I bilden nedan syns den unika styrenheten till Nintendo Wii:

Boxning förbränner kalorier
Boxning är det mest aktiva spelet i Wii Sports och det som förbränner mest kalorier. Räkna med att du förbränner ca 120 kalorier under 15 minuters spelade.

För den som vill förbränna kalorier och gå ner i vikt är det med andra ord ett bra spel. Mångsidig träning är emellertid att rekommendera och att man tar det lugnt i början.

Kanske blir Nintendo Wii årets julklapp? Ej uppsatt på listan än men helt klart att det kan bli en stor present.

Läs mer
Wii Remote. Wikipedia.
Mayo Clinic Shows Adding Activity to Video Games Fights Obesity. Mayo Clinic.
Wii Sports. Wikipedia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar