Lesotho Promise - En av världens största & vackraste Diamanter

2007-12-02
Lesotho Promise är en av världens största diamanter och väger hela 603 karat. Dess färg anses vara exceptionell. Diamanten hittades i gruvan Letseng under 2006 i det lilla kungariket Lesotho.

Det lilla kungariket Lesotho ligger inneslutet i Sydafrika. Diamanten såldes för hela $12,4 miljoner US. Efter att den delats upp i mindre delar räknar man med att de ska kunna säljas för $20 miljoner US.

Sydafrikas största diamant
Lesotho Promise är den största diamant som hittats i Sydafrika och kommer på plats 15 i världen. Färgen är exceptionell D vilket är det högsta betyget en diamant kan få. Diamanten väger 603 karat (121 g). Innan Lesotho Promise hittats var Lesotho Brown den största diamanten hittad i Sydafrika. Lesotho Brown väger 601 karat (120 g) och hittades i samma gruva.

Köptes av Safdico
Köpare av diamanten var Safdico. Safdico har mer än 500 anställda och är helt inriktat på diamanter. De skär upp och polerar tusentals karat diamanter i Sydafrika, New York och Mauritius.

Två rosa diamanter
Safdico har köpt flera mycket vackra diamanter. Bland dessa finns flera rosa diamenter. Rosa diamanter är sällsynta och mycket efterfrågade. De betingar därför ofta höga priser.

The Princess Rose hittades i Angola och väger 27,92 karat. Även denna diamant köptes av Safdico. Den studerades och skars upp i New York av Nino Bianco. Detta är en av de rosa diamanter med den mest perfekta färg som hittats. Andra av deras rosa diamanter är Fancy Orangy Pink på 7,45 karat och The Rose på 10,77 karat.

Läs mer
Safdico: The Lesotho Promise.
BBC: Lesotho diamond put up for sale
Safdico: The Princess Rose
Safdico: Fancy Orangy Pink
Safdico: The Rose

Mer om diamanter
Tidigare bloggat om diamanter:
Rosa diamanter
Gröna diamanter
Diamanter och brillianter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar