TiVo till datorn & i Sverige - TV-reklamen döende

2007-12-05

I USA är Tivo riktigt populärt har givit upphov till begreppet "to Tivo". Tivo ger kontroll över TV-tittandet och du kan styra när och hur du vill titta. Reklamen avlägsnar du enkelt. TiVo finns snart i din dator och gör att du kan använda det i Sverige.

TiVo gör att TV-tittaren mycket enkelt kan spela in program för att styra när och hur man vill titta på program. För detta används en hårddisk precis som i datorn. Nu har TiVo inlett samarbete med tyska Nero. Målet är alla som tittar på TV via ett TV-kort i datorn.


Foto: Jared C. Benedict
Licens: Creative Commons Attribution ShareAlike license versions 2.5, 2.0, and 1.0.

Är TV-reklamen döende?
TV-bolaget spyr ut allt fler TV-kanaler som ska dela på samma antal tittare. Resultatet verkar blir billiga program, billig reklam och tittare som söker något bättre. Mest intressant med TiVo är kanske möjligheten att göra TV-tittandet fritt från reklam.

TiVo kan enkelt användas för att spela in program som man tittar på ungefär samtidigt. Tittaren väntar med att titta en stund in i programmet medan TiVo spelar in det. Tidsluckan gör att man kan snabbspola förbi reklamen. Möjligheten finns givetvis med ett antal andra TV-boxar på svenska marknaden vilka har enkel lagring.

Fler funktion i TiVo
TiVo boxen letar automatiskt upp och spelar in de favoriter man programmerat in från TV-tablån. De inspelade TV-programmen kan föras över till dator och där brännas ner på DVD.

Mer i TiVo inkluderar att spela MP3-filer, titta på digitala foton och spela in två program samtidigt.

TiVo och Nero
För att använda TiVo i den kommande versionen av Nero krävs ett TV-kort eller jämförbart. Via gränssnittet i datorn används sedan "TiVo" på samma sätt som en TiVo box.

Mer om Nero och TiVo
TiVo. Officiell webbsajt.
Nero. Webbsajt.
TiVo. Wikipedia.
Nero AG. Wikipedia.

Läs mer om prylar på bloggen
På de här sidorna hittar du mer spännande att läsa om prylar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar