Sparbössa + RPG = Bank Quest

2008-11-30

För någon dag sedan bloggade jag om två prylar som kombinerade sparbössa och arkadspel. Här har vi en liknande pryl där sparbössa kombineras med ett inbyggt RPG-spel. Det är inte direkt någon nyhet och pressmeddelandet om det kom för flera månader sedan. I princip fungerar spelet som en Tamagotchi inbyggd i ett torn. För att komma vidare i spelet, införskaffa föremål m.m. krävs det att du sparar pengari sparbössan.

Konceptet framgår ganska bra från bilden nedan (klicka för att förstora):

Du kan också se ungefär hur det fungerar genom att besöka hemsidan och stoppa ner pengar i Bank quest på www.takaratomy.co.jp: Bankquest (japanska)

Så vitt jag vet finns den här inte på svenska Sverige utan jag har bara hittat den på japanska. Egentligen tror jag mer på en sparbössa som kombinerar RPG med olika arkadspel. Genom att dessa idag kräver så lite hårdvara går det att skapa en sparbössa som på det här såttet kan hålla på nästan i evighet och ändå inte kostar särskilt mycket. Ta t.ex. Yuraku som med sina 32 spel höll lågt pris trots flera trådlösa kontroller. Spelet kan övergripande fungera ungefär som Bank Quest men sedan stoppar man in små prövningar i form av enkla arkadspel typ Arkanoid, Tetris, Pac-man o.s.v.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar