Ny Yobo FC klarar Sega Genesis, Nintendo NES & Super Nintendo

2008-11-24

Spelkonsolen Yobo FC Game Console (i Asien är känd som Neo Fami) är en ytterst kompakt Famiclone. Faktiskt är den bara 14,3cm x 14,7 cm x 4,7 cm. Vad som menas med Famiclone är något som klarar av köra spel från Nintendo Entertainment System (NES) som i Japan kallas för Famicom. Famicom är världens i särklass mest klonade spelkonsol.

Yobo FC3 Plus klarar både Nintendo & Sega
Den första FC Game Console kom ut 2005 på den nordamerikanska marknaden. När den först började säljas i Asien har jag inte lyckats ta reda på. Den nya Yobo FC3 Plus är en ordentlig utbyggnad från den första och klarar nu inte bara Nintendo Entertainment System utan flera andra lite åldrade plattformar:

  • Super Nintendo Entertainment System.
  • Nintendo Entertainment System (NES) eller Famicom.
  • Sega Genesis.

En billig & prisvärd spelkonsol?
Inga av de här spelplattformarna hör till de riktigt moderna men de är alla klassiska och massor av populära riktigt bra spel. För den som söker en billig spelkonsol som billiga och bra spel finns till verkar Yobo FC3 Plus vara ett bra köp. Sedan kommer mer information krävas och jag har t.ex. inte lyckats ta reda på exakt vilka cartridge den klarar.

Hur kostar Yobo FC 3? Tja på eBay finns den för US $45.99 i utropspris (därifrån kommer också bilden): FC 3in1 Nintendo NES/SNES,Sega Genesis,Gun Game System
Mer information finns också här från leverantören: www.yobogroup.com
Läs mer om Nintendo på Pryltrend: Nintendo

Vad är Super Nintendo Entertainment System?
Super Nintendo Entertainment System (Super NES / SNES / Super Famicom eller oftast i Sverige tror jag Super Nintendo) är en spelkonsol tillverkad av Nintendo. Super Nintendo var uppföljaren till den omåttligt populära Nintendo Entertainment System (NES) och kom ut i Japan 21 november 1990. Det blev en till framgång och Super Nintendo tillverkades ända till 1999 i USA och september 2003 i Japan! Processorn hette Ricoh 5A22 vilken räknade i 16-bitar till skillnad från 8-bitar som Nintendo NES opererade i med en klockfrekvens på cirka 21 MHz. Skärmdumpen nedan från Super Mario visar ganska bra vilken nivå grafiken låg på i många av spelen även om senare spel klarade att pressa ut mer:

Vad många idag inte vet är emellertid att nöje med dataspel inte huvudsakligen handlar om grafik utan spelkänsla. Jag kan säga efter ha sett utvecklingen av dataspel från början till idag att på 1980-talet var dataspelen bland de bästa när det kom till spelkänsla.

Vad är Nintendo Entertainment System?
Nintendo Entertainment System var föregångaren till Super Nintendo och opererade i 8-bitar i taget. I Japan kom den ut först och redan 1983. Nintendo sålde de här åren bättre än någon annan spelkonsol. Än idag tillverkas och säljs kloner av Nintendo i olika format och utseenden.

Spelen till NES var givetvis ännu mer begränsade än Super Nintendo. I övrigt handlade det i mycket fortfarande om samma spelkultur och branschen hade varken för Nintendo eller Super Nintendo hunnit tappa sina rötter och degenererat.

Vad är Sega Genesis?
Sega Genesis mer känd som Sega Mega Drive var en 16-bitars spelkonsol som kom 1988 i Japan. Den sista producerades 2002 i Brazilien men kloner tillverkas ännu både i Asien och särskilt Brazilien.

Sega Genesis var inte på något sätt en dålig plattform utan tvärtom lite före sin tid. Det gäller förövrigt även efterföljarna t.ex. den sista Sega: Dreamcast som kom 1999. Dreamcast var både billigare, hade snabbare hårdvara, kom med inbyggt modem... Trots det slogs Sega ut ur konsolkriget och egentligen fanns bara Sony och Nintendo kvar (Xbox hade ännu inte kommit).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar