Dell Art Studio - Designa skins till din laptop

2008-11-24

Jag bloggade precis om att Nokia France ger kunderna möjlighet att designa sin egen Nokia 7310 när det kommer till utseende: Nokia Build - Designa din Nokia 7310. Tidigare har vi bl.a. också sett att numera går det att göra för senaste The Flip där både ett riktigt stort bibliotek med färdiga skins och möjlighet att göra en egen finns.

Dell är ett till företag som börjat satsa inom området. Möjligheten kallas Dell Art House och adderar några skins utformade av konstnärer som kunden kan välja i samband med anpassningen av sin dator. Urvalet Dell erbjuder är ännu väldigt smalt men ett elegant exempel har vi nedan med Seaweed...

Konstnär - Mike Ming
Konstnären som gjort och signerat Seaweed är Mike Ming. Han uppges vara en avkopplad och fredsälskande person som tar emot allt som livet har att erbjuda i New York City. För honom är New York City inspiration till det han uttrycker i sin konst. Han föddes 1972 i Flushing Queens men hette då Michael Miyahira. I skolan hade vännerna och lärarna problem med att uttala Miyahira och han började därför kalla sig Ming efter gestalten i Flash Gordon.

Seaweed är typisk för hans konst och som framgår mognade stilen under 1980-talet nära associerad till skateboard-kulturen. Målningen är i bredden på inspirationen och friheten väldigt typiskt för exklusivt designade skateboards från perioden. Skillnaden mellan att göra målningar av skateboards och laptops är egentligen ganska obefintlig (^_^)

Besök Dell Art Studio: www.dell.com/art
Mer om hemelektronik: Hemelektronik

Framtiden: Egna Uttryck & Egna Budskap
Precis som jag sagt tidigare handlar bärbart inte bara om funktion och användbarhet utan också om att säga något om sig själv. Precis som med kläder. Nu när några leverantörer ger dessa möjligheter kommer alla behöva följa efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar