Bärbara datorer: Mycket lång batteritid med HP Enviro & Boston-Power

2008-12-12

Att lång batteritid är något självklart viktigt för kunderna tycker man borde vara uppenbart för leverantörerna. Det är just batteritiden som är kärnan i att datorn är just en bärbar dator. För några år sedan var det inte lika viktigt därför mycket användning då av bärbara datorer var mellan olika kontor där strömuttag fanns. Sådan användning är inte alls lika viktig längre eftersom annan användning växt samtidigt som det idag finns USB-minnen m.m. som kompletterar. För netbooks och ännu mer typiskt mobila prylar gäller naturligtvis att batteritid är ännu viktigare.

Boston Power är en batteritillverkare som satsat på batterier med lång batteritid. Tillsammans med HP erbjuder de nu sina Sonata batterier som en uppgradering till en början vissa netbooks (Enviro) från HP. Dessa batterier kommer ha tre års garanti i USA och de försämras inte lika mycket i effekt som vanliga batterier gör. En uppladdning räcker dessutom i genomsnitt fyra timmar innan en ny krävs.

Läs mer i pressmeddelandet från Boston Power: Boston-Power Announces HP as First Customer to Offer Its Next-Generation Notebook Computer Battery

Tidigare bloggat om batterier på Pryltrend.com:
USBCELL - Uppladdningsbara batterier via USB
Miljövänligt batteri från svenska myFC
Ladda din Nintendo DS Lite med USB
iCharge Eco - Solceller laddar PSP / iPod / Nintendo DS / Mobiltelefoner / USB

Boston Power är förövrigt Svanmärkt (d.v.s. Nordic ecolabel vilket är den officiella miljömärkningen i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Island).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar