Extremt liten LED-projektor med bra prestanda

2008-12-20

CV-MP01 är en mycket liten LED-projektor från Castrade. Trots den minimala storleken är på 4.0 cm (bredd) x 5.7 cm (vidd) x 5.9 cm (höjd) och vikten på 90 g har LED-projektorn inbyggda högtalare:

LED-projektor


Samtidigt ser designen riktigt trevlig ut:

LED-projektor


Inte bara är storleken minimal utan prestandan är förhållandevis bra:

Upplösning (antal pixlar) 640 × 480
Bildformat 4:3
Ljusstyrka 10 lumen
Panel 0.44"


Tekniken som används är LCOS (Liquid crystal on silicon) med bakljus från LED. Det ger en livsstid på upp till 10 000 timmar.

Läs mer hos Castrade och på Pryltrend.com

Läs mer om LED-projektorn i pressmeddelandet från Castrade på www.castrade.co.jp: Fler nyheter och mer intressant om hemelektronik på Pryltrend.com:

Vad kan man använda en mini-projektor till?

Förutom "seriös" användning som presentationer på företag där man slipper flytta runt gamla tidens tyngre projektorer kan man tänka sig nöjesanvändning. Du behöver t.ex. inte ha en TV för att spela med en spelkonsol utan kan projicera upp på en vit vägg eller skärm. Fördelar är det blir större och att du inte behöver betala TV-licens. Läs mer om spelkonsoler och dataspel på Pryltrend.com: Det samma gäller naturligtvis film! Med en projektor kan du se utvalda långfilmer på DVD utan att behöva TV och slipper därmed att betala den orimligt dyra TV-licensen som huvudsakligen finansierar skräp TV.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad kan priset tänkas hamna på tror du?

Skicka en kommentar