JPCSP: Emulerar PSP med Java

2008-12-06

Den första versionen av Sony PlayStation Portable (PSP) kom ut 12 december 2004 i Japan och under september 2005 i Europa. Trots att PSP egentligen har haft bättre hårdvara har försäljningen hela tiden gått sämre än Nintendo DS. PSP är med andra ord ett av otaliga exempel på att hårdvara inte är avgörande om en spelkonsol blir populär eller inte. Många fler faktorer som batteritid, om bra spel finns, pris, förtroende konsumenterna har för varumärke m.m. är med och avgör.

Playstation PSP / Nintendo DS

JPCSP är en java-emulator av PSP
JPCSP är en emulator av PSP gjord i Java. Att den är gjord i Java innebär att den fungerar på all hårdvara där Java går att köra. Idag finns Java också till det mesta och en av många möjligheter är att installera JPCSP på en netbook eller mini-pc tillsammans med andra emulatorer av olika spelkonsoler. Något stort antal spel finns ännu inte tillgängliga men det verkar troligt att fler och fler "plockas över". Jag tror också emulatorn har en bit att gå även om jag inte prövat den men det är mitt intryck från projektets diskussionsforum.

Nedan ser vi en skärmdump av spelet Puzzle Booble Pocket när det körs på JPCSP:

Läs mer här: jpcsp.org
Mest information finns i forumet: JPCSP - Forum

Relaterat på Pryltrend.com:
Nintendo DS / Nintendo DSi / Nintendo DS Lite
Hemelektronik
Netbook blir viktig plattform för Online-spel

Ett tänkte är att det idag finns och utvecklas så mycket att själva paketeringen av det som redan finns kan bli mer avgörande än något nytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar