Sony satsar: Film & musik på USB

2008-12-21

Sony låter några kommande filmer och musiksamlingar gå ut på USB. Deras USB flash drive heter MicroVault® Click och kommer först med Thriller som är det album som sålt bäst genom tiderna.

- Vi är glada över att kunna ge konsumenterna ett nytt sätt att njuta av några av dagens mest populära titlar genom våra MicroVault Click USB flash drives. Genom att ladda dem i förväg med innehåll på detta sätt ökar vi användningen av flash minnen och erbjuder unikt värde som bara Sony kan leverera, menar Shane Higby vid Sony.



Greg Sandoval vid CNET News är skeptisk till om detta blir någon framgång: Sony still believes in USB drives for music, movies (news.cnet.com). Invändningar han gör är att det är så lätt att ladda ner från iTunes och dyligt, och att ingen kommer betala mer för en film därför att den ligger på USB-minne. Jag är dock ganska säker på han missar poängen (-__-)
  • USB-minnen går ner i pris snabbare än bredband ökar i hastighet.
  • En affär för Sony är att sälja musik och film i butik. USB är där ett alternativ till CD och DVD snarare än att vara ett alternativ för musik från iTune.
  • Användningen av USB ökar och det är menar jag mycket troligt att spel för spelkonsoler kommer distribueras den här vägen (om det inte redan sker). Det gör det möjligt att kombinera styrkan för leverantören avseende licenskostnader via kontroll över access till spelkonsolerna samtidigt som det ger billig tillverkning.
Givet detta är USB intressant för Sony även om det blir en marginalaffär nu. Och vad är kostnaden här för Sony? De lär knappast kunna förlora några stora pengar den här vägen. Sådant här lego-tillverkas efter behov och marknadsföringskostnaden för att informera om konceptet bör vara riktigt låg jämfört med det totala för film, musik och dataspel.

Läs mer om USB

Vad som publicerat om USB och USB-prylar på Pryltrend.com finns samlat här: Läs mer om MicroVault Click USB flash drives och film och musik på MicroVault Click USB hos sony.com:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar