Spela Wii Virtual Console games med NES, Super Nintendo och Nintendo 64 kontroller

2009-05-24

Wii Virtual Console är en del av Wii Shop Channel där spelarna kan köpa och ladda ner spel som från början kom till äldre spelkonsoler. Från Nintendo handlar det om gamla spel från NES, Super Nintendo och Nintendo 64. Sega gav ju upp konsolkriget men deras gamla spel utvecklade till Sega Master System och Sega Genesis finns ett urval av i Wii Virtual Console.

Mindre kända spelkonsoler som Wii Virtual Console har spel från är TurboGrafx-16/TurboGrafx-CD och Neo Geo. TurboGrafx-16 kom i Japan October 30, 1987 och spelkonsolen tillverkades av Hudson Soft and NEC, och är kanske mest känd för att den var väldigt liten (14 cm x 14 cm x 3.8 cm). Neo Geo kom 1990 från japanska SNK och det sista spelet Samurai Shodown V Special kom så sent som October 19, 2004. Varken TurboGrafx-16/TurboGrafx-CD eller Neo Geo var någosin tillräckligt väsentliga för ha ansetts ha varit med i konsolkriget.

Nintendo har en lång historia som leverantör av arkadspel. Även sådana har börjat dyka upp Wii Virtual Console: Gaplus, Mappy, Star Force och The Tower of Druaga.

En omfattande lista över spel på Wii Virtual Console finns här på Wikipedia.

Vad spelar du de gamla spelen med? Retro Adapter?

Frågan är vad du ska spela dom gamla spelen med på Wii? Du kan koppa in handkontroller från Nintendo GameCube men roligare är naturligtvis original för respektive spel om du har dom kvar. För detta har Komodo utvecklat en spännande pryl: Retro Adapter. Retro Adapter gör att du kan koppla in dina gamla handkontroller från NES, Super Nintendo, and Nintendo 64 och spela med i spelen från Wii Virtual Console games.

Var kopplar du in Retro Adaptor? Tja Wii har inte särskilt många portar men oftast oanvända är dom för att koppa in GameCube handkontroller och det är just en sådan som Retro Adapter kopplas in i.

Adaptern liknar Nintendo 64 vilket gör det hela ännu roligare:

Exakt vilket företags som avses med Komodo vet jag inte men mer information finns hos amerikanska Innexinc som ska sälja prylen för $19.99 US: 3-IN-1 VIRTUAL RETRO ADAPTER CONNECTS OLD SCHOOL CONTROLLERS TO NINTENDO® WII.

Wing Wireless Controller for Wii

En till alternativ för att spela klassiska spel från Wii Virtual Console är Wing Wireless Controller for Wii. Den kopplas in på samma sätt som Nunchuk d.v.s. till Wii remote som skickar vidare till Wii.

Läs mer hos Nyko: Wing Wireless Controller for Nintendo® Wii®.

Nintendo Classic Controller

Från Nintendo finns slutligen Classic Controller som kopplas in till Wii Remote på samma sätt som Nunchuk. Det ger två analoga pinnar och två extra knappar. Det hela likar GameCube i uppbyggnad. Kanske lite underligt är att den inte går att spela GameCube spel med eller för den delen att de valde att koppla in den där riktiga GameCube kontroller kopplas in.

Läs mer hos Nintendo: Classic Controller $19.99 U.S.

Mer Nintendo på Pryltrend

Utvalda äldre bloggpostningar om Nintendo:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar