USS John S. McCain (DDG-56) jagar last med "kärnvapen"

2009-06-22

USS John S. McCain (DDG-56) är en amerikansk jagare aktiv sedan 26 september 1992. Den har det kraftfulla vapensystemet Aegis som effektivt automatiserat kan följa mål liksom missiller och dyligt på väg mot skeppet:

USS John S. McCain (DDG-56) hemmahamn är Yokosuka Naval Base, Yokosuka, Japan, och den är just nu utanför Kinas kust där den skuggar det nordkoreanskt fartyget Kang Nam.

Kang Nam lämnade 17 juni 2009 hamnen i Nampo, Sydkorea, och tros vara på väg till den militära diktaturen Burma. Att Kang Nam oroar så mycket att fartyget skuggas av USS John S. McCain (DDG-56) beror på att rapporter pekar på att lasten kan vara vapen inklusive materiel till kärnvapen. Eventuellt är Kang Nam tvungen att stanna i Singapore eller annan hamn för att fylla på med bränsle men det är inte alls helt säkert vilket gör att det känns tryggt att DDG-56 håller sig i närheten av skeppet.

När Nordkorea diskuteras ska man inte glömma att de som satte dit regimen var kinesiska kommunistpartiet. De har också under många år beskyddat och stött landet.

För mer information om Nordkoreas senaste ondska rekommenderas NTI: North Korean Ship Might Be Holding Missile Technology. Värdet av det arbete NTI gör kan inte underskattas.

En färsk bloggpostning med bilder på japanska jagare har vi i Japanska jagare kvar utanför Somalia.

Vi ska hoppas jag få tillfälle att blogga om de svenska korvetter som just nu är utanför Somalia för att skydda världens handelsfarktyg mot pirater. Våra svenska svenska korvetter är tekniskt riktigt imponerande och en fin prestation av ett så pass litet land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar