Monkey World i UK

2009-07-02

I Dorset, UK, finns Moneky World som har haft en TV-serie på Animal Planet. Jag har sett den några gånger hos andra. Moneky World uppger att de har 240 primater. Dessa har flyttats dit från fångenskap under sämre omständigheter på andra platser runt om i världen.

Om jag ev. tar semester i sommar någonstans kunde det här vara något att besöka förutom konstmuseum i UK och länderna på vägen dit. Särskilt orangutanger är ju väldigt trevliga apor: uppenbart lugna apor som tänker mycket. Schimpanser är mer ljudliga och vulgära men på många sätt roligare i TV-programmen. Det är mer som händer i deras grupper.

Eftersom det här nu är en prylblogg får vi ta och blogga något från deras presentbutik. Här finns t.ex. några målningar av utvalda apor. Mer om räddningscentret på webben:

www.monkeyworld.org
I Wikipedia: Monkey World
Det enda tidigare inlägget om primater har vi här: Ökade krav på visuell perception kanske "skapade" människan.

Här har vi dessutom ett filmklipp hittat på Youtube:

Alla stora apor är ju förövrigt väldigt nära släkt med oss. Det är så lite av våra arvsanlag som är aktiva och det mesta passiva så över lång tid kan evolutionen tänkas sluta lite hur som helst. Någon anledning att tro att deras känsloliv är annorlunda finns inte så vitt jag vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar