Raiden i Mortal Kombat

2009-07-28

I Träna hårdare med musik diskuterades musik för mer motivation. Ett exempel på musik var filmmusiken till Mortal Kombat först föreslagen av Matt Cutts:

Filmen Mortal Kombat såg jag på bio men har aldrig spelat dataspelen. Jag måste säga att filmmusiken fungerar perfekt för motivation. Fast det gäller att man rör sig för att få effekt. Perfekt att träna kampsport i luften utan motståndare till.

Raiden i filmen och dataspelen är en åskgud. En uppgift i Wikipedia pekar på att inspirationen till honom var "Three Storms" i Big Trouble in little China:

"The creators claimed they based Raiden's character design off of Lopan's three servants, The Three Storms from the film Big Trouble in Little China. The third storm, Lightning, exhibited the ability to ride and control lightning, and wore a hat that closely resembles Raiden's straw hat."
Från: Raiden (Mortal Kombat)

En gång varje generation sker turneringen Mortal Kombat och Outworld har vunnit nio gånger över vår dimension. Vinner de den tioende gången tillåts de invadera. Den tioende gången har Raiden handplockat kämparna från jorden. Han spelas av Christopher Lambert och ett foto på honom från filmen finns här. Vi ser honom också några sekunder in i filmklippet (första i detta inlägg) där man även ser att han är just åskgud.

I dataspelet Mortal Kombat vs. DC Universe från 2008 ser han istället ut så här:

Hans hatt och åska ser vi även i den animerade TV-serien Mortal Kombat: Defenders of the Realm från 1996:

I det här filmklippet har scener från mängder av anime klippts samman till Mortal Kombat musiken (samma som i första filmklippet):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar